O nama

Dve godine nakon požara u Minhovoj fabrici štofa, grupa beogradskih trgovaca na čelu sa Milivojem M. Popović, izrazila je želju da na prostoru nastradale štofare podignu fabriku stakla. Želja je bila opravdana jer tada Srbija nije imala fabriku stakla i staklo se uvozilo. Fabrika je izgrađena akcionarskim kapitalom sa podignutom jednom staklarskom peći. Ta prva peć od 14 lonaca za ručnu proizvodnju, zaposlila je oko 350 radnika za proizvodnju šupljeg i presovanog stakla. Narednih godina, fabrika je prateći porast standarda nacije i trendove, kontinuirano radila na tehnološkom, informacionom, ekološkom i organizacionom napretku.

Danas Srpska fabrika stakla AD Paraćin, oslanjajući se na najsavremeniju opremu kojom raspolaže, svoje poslovanje bazira na principima održivog razvoja, uvažavajući društvene norme koje se tiču očuvanja životne sredine. Nastojimo da budemo vodeći proizvođač stakla na Balkanu, oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju, unapređenje postojećih i uvođenje novih tehnologija, sa strateškim opredeljenjem da su kvalitet i bezbednost proizvoda prioritet u proizvodnji i poslovanju.

Činjenica da naš proizvodni asortiman čini i ambalaža za prehrambenu industriju, obavezuje nas da osiguramo da svi naši proizvodi koje se koriste kao ambalaža u prehrambenoj industriji, zadovolje sve standarde bezbednog pakovanja hrane.

Galerija

srpska fabrika stakla sfsparacin staklara

Karijera

Ukoliko želite da napredujete sa nama pošaljite biografiju na e-mail adresu:
gendir@sfsparacin.com

Kontakt

Adresa: 13 Oktobar 1-3, 35250 Paraćin
E-mail: info@sfsparacin.com